WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, Alcoa Vakfı’ndan desteğiyle SafetyLab Projesi’ni başlattı. İETT ile işbirliğiyle yürütülecek proje, İstanbul içindeki trafik kaza verisini inceleyerek sıcak noktaları modelleme yöntemiyle belirlemeyi amaçlamaktadır.
SafetyLab
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, Alcoa Vakfı’ndan desteğiyle SafetyLab Projesi’ni başlattı. İETT ile işbirliğiyle yürütülecek proje, İstanbul içindeki trafik kaza verisini inceleyerek sıcak noktaları modelleme yöntemiyle belirlemeyi amaçlamaktadır. İki kurum istişare ile en sorunlu üç otobüs güzergahını belirleyerek bu hatlarda yol güvenliği ve erişilebilirlik saha çalışması yapılacak ve önerilerin de yer aldığı bir rapor hazırlanacak. SafetyLab Projesi kapsamında 250 İETT otobüs şoförüne yol güvenliği ve güvenli sürüş eğitimleri verilecektir. Gerek eğitim öncesinde gerek eğitim sonrasında
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, İETT’nin bu sene 8.’sini düzenlediği Transist kapsamında “Bisikletli Ulaşım Planlaması Çalıştayı” ile 9 farklı şehirden 22 yerel ve merkezi yönetim temsilcisini ağırladı.
Çalıştay Ulaşım Art kurucusu Erhan Öncü’nün açılış konuşması ile başlayıp, Çevre ve
“Toplu Ulaşımda 4M: Management (Yönetim), Mobility (Hareketlilik), Maintenance (Bakım), Manufacture (Üretim)” teması ile; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT işbirliği ile 25–26 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Transist 2013 6. Uluslararası Ulaşım Sempozyumu
EMBARQ-Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi Türkiye ve İETT emisyonları izlemek üzere Mart 2010’da bir pilot proje başlatmış ve Euro 3 kategorisindeki iki otobüse dizel partikül filtreler (DPF) ve veri kayıt sistemi yerleştirilmişti.
2006 yılında SUM-Türkiye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma Daire Başkanlığı, insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği ve küresel ısınmayı tetiklediği için ulaşım kaynaklı emisyonların azaltılması için “emisyon envanteri” çalışmasını yapmışlardı.